Teknoloji

Google Play Store’da beklenen yenilik nihayet geldi

Bugüne kadar Google Play Store, kullanıcıların iki uygulamayı aynı anda indirmesine izin vermiyordu. Diğer uygulamayı indirmeye başlamadan önce ilk uygulamanın indirilmesinin tamamlanması gerekiyordu. Özellikle, seri şekilde birçok indirme yapmanız gereken durumlarda, mesela yeni bir telefonun kurulumunda, veya acil bir işinizi çözmek için gerekli uygulamaları yüklemeye çalıştığınızda, çok sinir bozucu bir bekleme süresi ortaya çıkıyordu.

Google şimdi bu ayıbını ortadan kaldıracak yeni bir güncelleme yayınlıyor. Artık uygulamaları biraz daha hızlı indirmeniz mümkün olacak. Eğer ikiden fazla uygulama indiriyorsanız, hala birinin tamamlanmasını beklemek zorundasınız ancak zaten fazla bir seçeneğiniz yok zira akıllı telefonlar aynı anda çok fazla sayıda indirme ve kurulum işlemini destekleyebilecek alt yapıya henüz sahip değiller.

Yine de bu işlem tüm telefonlar için geçerli olmayacak. Çünkü her telefon aynı anda 2 dosya indirme işlemine müsait değil.

Şimdilik Galaxy S23 Ultra‘nın bu yamayı aldığı teyit edildi. Ayrıca Google’ın öz çocuğu Pixel telefonların bazı modellerinin de yamayı aldığı bildiriliyor. Ancak telefonunuz en son Android sürümünü ve Google Play Store’un en son sürümünü çalıştırmıyorsa, size bu yama gelmeyebilir.

Bu arada bu özellik sadece iki uygulamanın aynı anda “indirilmesini” destekliyor. Ama eğer kurulu iki uygulamayı aynı anda “güncellemek” isterseniz, henüz o yeteneğe sahip değilsiniz. Günün birinde belki o da mümkün olur, umudu kaybetmemek lazım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu